Gezond snacken

Handige recepten, tips en blogs over gezond snacken

Alle gezonde snacks zetten we voor je op een rijtje!

Hier vind je diverse recepten, handige tips en tricks en leuke blogs over gezondheid en gezond snacken. Lees bijvoorbeeld wat gezonde tussendoortjes zijn en wat je het beste na een intensieve workout kunt bereiden. Ook kun je leuke ideeën opdoen voor het frituren, bakken of roosteren van producten.

Gezonde snacks die je eenvoudig zelf kan maken

Recepten om lekkere gezonde snackjes te maken

Tips om gezond te eten en gerechten te bereiden.

Gezond Snacken: informatie, inspiratie, en recepten

Vaak wordt er gedacht dat afvallen en gezond eten niet samengaan met snacken. Toch kun je met de juiste snacks alsnog een gezond dieet volgen. Gezonde snacks kunnen zelfs een belangrijk onderdeel van een dieet vormen. Één of meerdere keren per dag snacken helpt je namelijk de rest van de dag door te komen, wat ervoor zorgt dat je tijdens het ontbijt, lunch, en avondeten, niet teveel eet. Snacken helpt je dus om een gezond dieet te blijven aanhouden. Snacken kan onderdeel van een gezond dieet zijn, zolang de snacks die je eet niet (al te) ongezond zijn. Het belangrijkst bij een gezond dieet is immers een gebalanceerd dieet waarbij je niet over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën, suikers, en vetten heen gaat. Soms kan het echter best lastig zijn om te bepalen wat nu wel en niet valt onder gezond snacken, hoe vaak je een snack kunt nemen, wanneer je dit het beste kunt doen, enzovoorts. Antwoorden op deze vragen vind je op Gezond Snacken. Op onze website lees je namelijk alles omtrent gezond snacken, zoals:

  •        Gezonde tussendoortjes
  •        Eten gezond bereiden (frituren, roosteren, bakken)

Bovendien vind je op Gezond Snacken een informatieve blog met tips voor gezond snacken, interessante weetjes, gezonde recepten, en nog veel meer!

Wil jij starten met een gezond dieet met ruimte voor snacks, neem dan zeker eens een kijkje op Gezond Snacken. Met onze informatie, tips, en recepten wordt het eenvoudiger je levensstijl om te gooien en op een leuke manier een gezond dieet te creëren dat je ook kunt volhouden. Of je nu wilt afvallen of niet, een gezond dieet is immers altijd belangrijk!

Waarom is een gezond dieet belangrijk?

De reden waarom mensen kiezen om gezonder te gaan eten is meestal om af te vallen. Naast het behouden van een gezond gewicht, is het echter nog belangrijker om te zorgen voor een goede gezondheid. Hierbij is het belangrijk dat je iedere dag genoeg verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Iedere voedingsstof draagt namelijk bij aan een specifiek onderdeel van je gezondheid. Samen zorgen deze voedingsstoffen ervoor dat je lichaam goed kan functioneren en goed kan groeien. Bovendien zorg je hiermee voor een goede weerstand waardoor je minder vaak ziek zult worden. Kiezen voor gezonde snacks helpt dus niet alleen met afvallen, maar zorgt ook voor een gezond dieet en daarmee een gezond lichaam van buiten en binnen.

Gezond snacken, hoe doe je dat?

Een belangrijke ongeschreven regel voor gezond snacken is de grootte van de portie. Het is niet erg om een snack te eten waar veel van een bepaalde voedingsstof in zit, bijvoorbeeld vet of suiker. Dit hoeft niet slecht te zijn, mits je er maar een beetje van eet. Een paar stukjes (pure) chocolade, een handje noten, of zelfs een koekje als tussendoortje is bijvoorbeeld prima.

Naast de grootte van de portie, is het natuurlijk ook belangrijk hoe vaak je op een dag een snack neemt. Het is handig om je snacks af te stemmen op de maaltijden die je eet. Het is namelijk de bedoeling dat je drie gewone maaltijden per dag eet: ontbijt, lunch, en avondeten. Probeer daarom de snack te nemen om momenten waarop jij het meeste honger hebt, bijvoorbeeld tussen deze maaltijden in, of na het avondeten. Daarnaast moet je proberen om niet teveel snacks per dag te eten. Het Voedingscentrum raadt aan om niet meer dan vijf keer op een dag een kleine snack te nemen. Het aantal snacks hangt natuurlijk af van je lichaamsbouw, leeftijd, en of je sport of niet.

Een gezonde snack kiezen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn; je kunt alles als snack eten, zolang je er niet teveel van eet. Echter is het het meest verstandig om te kiezen voor producten en ingrediënten die niet teveel van bepaalde voedingsstoffen bevatten, zoals zout, koolhydraten, vetten, en suikers. Het is bovendien beter om te kiezen voor producten met onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten, en voor producten met natuurlijke suikers. Probeer daarnaast ook om verwerkt voedsel te vermijden.

Wil je toch hulp bij het kiezen van gezonde snacks, dan vind je op Gezond Snacken verschillende informatieve pagina’s die je hierbij kunnen helpen. Zo vind je op onze website informatie over:

  •        Gezonde maaltijden
  •        Gezonde tussendoortjes

·        Gezonde snacks voor/na het sporten

Gezonde snacks bereiden

Naast het geen wat je eet als snack, heeft ook de methode waarop je de snack klaarmaakt invloed op de mate van gezondheid. Op Gezond Snacken vind je daarom uitgebreide informatie over drie verschillende bereidingswijzen waarop je snacks op een gezonde manier kunt klaarmaken, namelijk:

  •        Frituren
  •        Bakken
  •        Roosteren

Daarnaast geven wij je hierbij ook tips over welke producten ideaal zijn om als gezonde snack te frituren, bakken, of roosteren. Hiermee geven wij je inspiratie om zelf aan de slag te gaan met gezonde maaltijden en snacks.

Blog over gezond snacken

Wil je nog meer informatie over specifieke onderwerpen omtrent gezond snacken en eten, neem dan eens een kijkje in onze blog. Hier plaatsen wij interessante en up-to-date blog artikelen met tips, weetjes, trends, recepten, en nog veel meer. Zo lees je bijvoorbeeld waarom vitamine B12 goed is voor je gezondheid. Ook vind in onze blog een artikel met drie recepten voor een gezonde “midnight snack”, en lees je over de gezonde kant van Oer-Hollandse snacks.