Hazelnoten

Biologische hazelnoten: een heerlijke gezonde snack

Op zoek naar een heerlijk, maar vooral gezond tussendoortje? Dan zijn de biologische hazelnoten een goede optie. Met onverzadigde vetten, veel vitamines en mineralen en een hoog gehalte aan vezels, zijn deze noten niet alleen erg lekker, maar ook zeker erg gezond. Daarnaast zijn biologische hazelnoten op een verantwoorde wijze geteeld en geoogst en worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zie schadelijk zijn voor mens, dier of milieu. Een handjevol biologische hazelnoten is dan ook niet alleen een gezonde snack voor jou, maar ook een goede keuze voor het milieu!

Waarom hazelnoten

De hazelnoot is een vrucht van de hazelaar. Onder het harde schilletje komt een bruine noot tevoorschijn, de bruine hazelnoot. Deze noot is met bruine velletje vaak wat bitterder van smaak. Door het bruine velletje te verwijderen, hou je de witte hazelnoot over. Deze is wat zachter van smaak. Hazelnoten zijn heerlijk om door gerechten te verwerken, maar ook een goede optie om als snack te nemen. Een handjevol biologische hazelnoten heeft een positieve invloed op je gezondheid. Doordat hazelnoten niet veel koolhydraten bevatten, blijft je bloedsuikerspiegel vrij stabiel en treedt er geen hongergevoel op. Dankzij de vele vezels en het feit dat de noot langzaam verteerd, voorkom je een hongergevoel en blijf je dus niet dooreten. Daardoor past de noot dan ook uitstekend in een dieet wanneer je af wilt vallen.

hazelnoot toetje

Biologische hazelnoten in heerlijke tussendoortjes verwerken

Soms heb je zin in even wat anders dan een saai handjevol noten. In dat geval zijn de biologische hazelnoten ook een uitstekend product om te verwerken in de heerlijkste tussendoortjes. Wat te denken van een heerlijk notenbrood. Heerlijk met een laagje roomboter bij de koffie. Of voor de liefhebbers van een wat meer zoetere snack: een notenkoek. Ook in combinatie met fruit zijn de biologische hazelnoten een goede optie. Zo smaken ze heerlijk met sinaasappel en bijvoorbeeld kaneel. Ook zijn de hazelnoten een prachtige combinatie met appel en banaan. De hazelnoten geven een beetje extra β€˜bite’ aan het zoete fruit en met specerijen zoals kaneel of gember maak je het geheel helemaal af.

Zeer verantwoord: biologische noten

Niet alleen op het gebied van gezond snacken is de biologische hazelnoot een prima idee. Ook voor ons milieu en onze omgeving zijn de biologische hazelnoten een verantwoord tussendoortje. Biologische hazelnoten worden op een verantwoorde wijze geteeld en geoogst. Dat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen bij het verbouwen van de noten. Ook zijn kunstmeststoffen uit den boze. Er wordt enkel gebruik gemaakt van organische meststoffen. De biologische noten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kun je de bruine of witte hazelnoten raw kopen. Maar ook geroosterde noten zijn erg lekker. En ten slotte zijn de biologische hazelnoten ook verkrijgbaar in verschillende notenmixen. Heerlijk en verantwoord voor bij de borrel.