Eten bewaren

Tips om eten langer te bewaren

Het is belangrijk om eten goed te bewaren. Het weggooien van eten is zonde. Het eten langer bewaren kan op een paar eenvoudige manieren. Hieronder hebben we meerdere tips opgesomd. Neem ze door en pas ze toe.

Sla, bananen en appels langer houdbaar houden

Wanneer je een paar velletjes van de rol keukenpapier in een zak doet met de sla is het mogelijk om de condens op te laten nemen. Het voorkomt dat de sla papperig en slap gaat worden. Bij bananen is het belangrijk om ze aan elkaar te laten zitten. Een banaan alleen wordt veel sneller bruin dan een banaan in een tros. Door appels met aardappels te mixen is het mogelijk om de appels langer stevig te houden. Het is ook goed om de appels in de koelkast te bewaren. Leg het niet bij ander fruit op de schaal. Het andere fruit zal dan namelijk sneller rijp worden.

Bessen, tomaten en selderij

Bessen zijn gezond en lekker. Ze zijn ook prijzig en niet zo lang houdbaar. Het is goed om de bessen te wassen in een mix van een derde azijn en tweederde water. Het dood mogelijke schimmels. Ze kunnen daarna in de koelkast bewaard worden. Ze behouden zo hun textuur en smaak. Tomaten kunnen buiten de koelkast bewaard worden. In de koelkast (klik hier) rijpen ze niet verder en verliezen ze hun smaak en textuur. Selderij wordt in delen gebruikt om de stronk lekker en knapperig te houden is het goed om het in aluminiumfolie te bewaren. Bewaar het in de koelkast. Gebruik geen plastic. De stengels worden dan zacht.

Kruiden, champignons en avocado’s

Verse kruiden blijven langer goed in een glas water. Het ziet er ook mooi uit. Wanneer ze slap worden is het goed om ze fijn te snijden en in een ijsklontjesvorm te doen. Doe er wat olijfolie over en vries ze in. Champignons blijven langer goed in een plastic bakje dan in een papieren zak. Ze worden dan slijmerig.