vegan snacks

Wat zijn de beste vegan snacks?

Ben je op zoek naar de beste vegan snacks? Het vinden van lekkere, voedzame veganistische snacks wordt steeds makkelijker. Supermarkten breiden hun assortiment steeds verder uit en voor bijna ieder dierlijk product bestaat er een vegan vervanger. Toch kan het soms lastig zijn om iets nieuws te verzinnen. Daarom zetten wij in dit artikel de top vijf vegan snacks die gemakkelijk te bereiden én lekker zijn op een rij. 

Zijn vegan snacks gezond?

Veel mensen denken bij veganistische voedingsmiddelen direct aan gezond eten. Echter, tegenwoordig zijn er zoveel opties voor veganisten; bijna net zoveel als voor niet veganisten. De producten zijn vegan, maar kunnen alsnog veel calorieën en bewerkte ingrediënten bevatten. Vegan snacken betekent dus niet altijd gezond snacken. 

Echter, er zijn wel een hoop gezonde, vegan snacks. Deze kun je kopen in de supermarkt, maar ook zelf bereiden. We willen nog even benadrukken dat een gezond dieet draait om balans. Je mag dus best een keer iets minder gezonds of met meer calorieën snacken, ook als je veganist bent. 

De 5 beste vegan snacks

Ben je als veganist op zoek naar een gezond tussendoortje? Hieronder delen we vijf vegan snacks die lekker, gezond en ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. 

1. Zelfgemaakte granola repen

Zoek je een snelle snack voor na het sporten? Zelfgemaakte granola repen zijn vullend en eiwitrijk. Je kunt ze op verschillende manieren maken, bijvoorbeeld met pindakaas, gedroogd fruit en verschillende soorten noten. Ook kun je chocola of kokosvlokken toevoegen. Je mengt alle ingrediënten bij elkaar in de kom en bakt het vervolgens af in de oven. Vervolgens kun je iedere dag genieten van een lekkere vegan granola reep. 

2. Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten zijn een eiwitrijke vegan snack die je in een handomdraai hebt gemaakt. Dit snackje is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Je zit er bovendien ook lang vol van. Je maakt geroosterde kikkererwten met olijfolie, zout en je favoriete kruiden. Makkelijk, toch? 

3. Snicker dadels

Vegan Snicker dadels lijken op echte Snickers maar zijn een stuk gezonder. Je maakt ze met pindakaas, pure vegan chocolade en ongezouten pinda’s. Dit tussendoortje kun je in de koelkast bewaren of invriezen zodat je altijd een lekkere, gezonde snack bij de hand hebt.

4. Vegan yoghurt met bessen en noten

Ben je op zoek naar een makkelijk tussendoortje of misschien zelfs een snel ontbijt? Kies dan voor een kom vegan yoghurt met vers fruit en noten. Tegenwoordig zijn er veel plantaardige alternatieven voor yoghurt, zoals kokosyoghurt, sojayoghurt en amandelyoghurt. Deze vegan snack kan je zowel thuis eten als meenemen in een meeneembeker. 

5. Voor een feestje: vegan bitterballen

Oké, deze vegan snack is misschien niet zo gezond, maar hij kon niet ontbreken in het rijtje. Ben je op zoek naar een lekkere snack voor een feestje? Of wil je iets lekkers serveren bij de borrel? Zet dan een schaaltje met vegan bitterballen op tafel. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar en ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden.