Bananenbrood als gezond tussendoortje

Recept – Bananenbrood als gezond tussendoortje

Wanneer je een gezond tussendoortje zoekt, kom je al snel bij bananenbrood terecht. Dit is natuurlijk helemaal niet zo gek, want bananenbrood is ontzettend lekker en ook nog eens voedzaam. Door één plakje te nemen, misschien met een klein beetje pindakaas, heb je genoeg energie om de dag te overleven.

PS: je kunt dit recept ook gebruiken voor ontbijt of plakjes invriezen zodat je altijd een snackje bij de hand hebt!

Gezond bananenbrood: dit zit er in

Dit recept voor bananenbrood als gezond tussendoortje is heel makkelijk om te maken. Je hebt slechts 9 ingrediënten nodig. En het leuke is; deze heb je waarschijnlijk allemaal in de kast staan. Je hoeft dus niet speciaal naar de supermarkt voor dit recept. Eet je veganistisch of lactosevrij? Je kunt het bananenbrood heel eenvoudig vegan of lactosevrij maken door de Griekse yoghurt te vervangen door soja yoghurt of kokosyoghurt. 

Bovendien is het mogelijk om er je eigen draai aan te geven. Gebruik bijvoorbeeld pindakaas als topping of voeg pure chocolade toe aan het beslag. 

Dit heb je nodig

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 120 gram Griekse yoghurt (ongezoet)
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Optioneel: handjevol gehakte noten of zaden, rozijnen, of stukjes pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter of bedek met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een grote kom. Voeg de eieren, Griekse yoghurt, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. In een andere kom meng je het volkorenmeel, havermout, bakpoeder, baking soda en een snufje zout door elkaar.
  4. Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  5. Als je wilt, voeg dan noten, zaden, rozijnen of stukjes pure chocolade toe aan het beslag en meng voorzichtig.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt.

Dit gezonde bananenbrood is een perfect tussendoortje voor als je wilt afvallen of gezond(er) wilt eten. Het zit boordevol voedingsstoffen en het is ook nog eens lekker, en dat zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Geniet ervan!