Gezonde popcorn

3 gezonde midnight tussendoortjes

Heb jij ’s avonds en ’s nacht ook wel eens enorme trek? Natuurlijk is het altijd beter om laat in de avond niets meer te eten. Maar kun je de honger echt niet weerstaan, dan hebben wij 3 gezonde midnight tussendoortjes voor je die de schade minderen en eenvoudig zijn klaar te maken.

Gezonde popcorn

Popcorn bij de bioscoop of in de supermarkt is enorm ongezond door de toegevoegde suikers, vetten, zout en bewaringsmiddelen. Maar maak je zelf popcorn, dan kan het best een gezond (en lekkere) midnight tussendoortje zijn! Maïskorrels bevatten namelijk veel gezonde vezels.

Ook heb je maar twee basis ingrediënten nodig: (olijf)olie en pofmaïs. Het is dus niet de bedoeling dat je gewone maïskorrels gebruikt!

Hoe maak je gezonde popcorn? Gebruik een grote pan met een (glazen) deksel. Verwarm hier 1-2 eetlepels (olijf)olie in. Zorg dat de olie niet te warm wordt en gaat borrelen, de olie hoeft alleen warm te worden! Voeg vervolgens een kopje pofmaïs toe en leg de deksel op de pan. Wanneer de eerste maïskorrels beginnen te poffen, schud dan af en toe met de pan. Wanneer alle maïskorrels zijn gepoft en je niks meer hoort poffen, dan is je gezonde popcorn klaar!

Met deze gezonde popcorn kun je vervolgens enorm veel variëren. In plaats van suiker en/of boter kun je smaak aan je popcorn geven met kruiden, zoals cayennepeper of knoflookpoeder voor een hartige variant, of kaneel voor een zoete variant. Ook kun je eventueel de olie vervangen door ahornsiroop.

Bevroren fruit

Misschien wel het meest eenvoudige midnight tussendoortje: bevroren fruit. En nee, niet die doosjes met bevroren fruit uit de supermarkt. Net zoals de meeste producten zitten hier vaak toegevoegde suikers en bewaringsmiddelen in. Vries daarom zelf wat fruit in. Heel simpel en lekkerder dan je denkt!

Vooral druiven zijn erg lekker om bevroren te eten. Doe een paar druiven in een plastic bakje en zet het in de vriezer. That’s it! Ook kun je plakjes banaan, stukjes aardbei of ander rood fruit invriezen. Dit fruit is al zeer smaakvol en zoet van zichzelf en heeft daarom geen extra suiker nodig. Kies daarom het liefst voor fruit dat erg rijp is.

Vergeet niet om het fruit iets te laten ontdooien wanneer je het gaat eten!

Pure chocolade

Wist je dat pure chocolade eigenlijk heel gezond is? Pure chocolade bevat veel mineralen, vitamines en antioxidanten. Dit helpt om je weerstand te verhogen en geeft je meer energie. Bovendien zorgt pure chocolade voor een lagere bloeddruk. Pure chocolade kan zelfs de kans op hart- en vaatziekten verminderen.

Pure chocolade is daarom een goede en snelle midnight tussendoortje. Zorg er echter wel voor dat je pure chocolade kiest met een zo hoog mogelijk cacaopercentage, het liefst een percentage van minstens 70 procent. Hoe hoger het cacaopercentage, hoe bitterder en minder zoet de smaak.

Overige gezonde midnight tussendoortjes

Er zijn nog enorm veel andere gezonde midnight tussendoortjes te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan: rijstwafels, cherrytomaatjes, een handje ongebrande en ongezouten noten, een hardgekookt ei, en magere yoghurt.