gezonde tussendoortjes uit de supermarkt

10 gezonde tussendoortjes uit de supermarkt

Je loopt in de supermarkt en je zoekt naar lekkere en gezonde tussendoortjes. Maar je hebt geen zin in een appel of een handje vol snoeptomaatjes. Gelukkig zijn er veel lekkere en voedzame snacks in de supermarkt te vinden. 

Hieronder vind je 10 gezonde tussendoortjes uit de supermarkt. Zo wordt het makkelijker om bewuste keuzes te maken. 

1. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een lekkere en voedzame snack. Het is rijk aan eiwitten en geeft je hierdoor lang een verzadigd gevoel. Tegenwoordig kun je handige portieverpakkingen van yoghurt of kwark kopen in de supermarkt. Ook handig om mee te nemen, alleen moet je de lepel niet vergeten!

2. Notenmix

Noten bevatten veel gezonde vetten en zijn een goede bron van proteïne. Neem een klein zakje mee onderweg voor een voedzame snack. Zorg er alleen wel voor dat je ongezouten noten koopt. Een notenmix is ook een gezonde snack voor na het sporten.

3. Snoepgroente met hummus

Groente is altijd een gezonde snack. Maar soms heb je geen zin in alleen komkommer, tomaat of paprika. Je kunt dit tussendoortje nog lekkerder maken door de groente in hummus te dippen. Zo krijg je vitamines en mineralen, maar ook vezels en eiwitten binnen.

4. Volkoren crackers

Combineer volkoren crackers met een lekkere topping voor de perfecte snack. Volkoren crackers houden je langer verzadigd dan gewone crackers. 

5. Een volkoren boterham

Wil je een simpel tussendoortje? Een volkoren boterham is volgens ons een goede snack. Beleg het met een gezond broodbeleg, zoals avocado en/of kipfilet voor als je langer verzadigd wilt zijn.

6. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit hoort ook in dit rijtje met gezonde tussendoortjes uit de supermarkt, mits je voor het fruit zonder toegevoegde suikers kiest. Ideaal als je zin hebt in een zoete snack. Let wel goed op de portiegrootte zodat je niet al te veel suiker in een keer binnenkrijgt.

7. Edamame bonen

Wanneer je aan een lekker tussendoortje denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan edamame bonen. Toch kunnen wij het zeker aanbevelen. Edamame bonen zijn rijk aan proteïne en is hierdoor een vullende snack.

8. Rijstwafels met pindakaas

Zoek je een caloriearm tussendoortje, maar wil je wel wat eiwitten binnenkrijgen? Dan zijn rijstwafels met pindakaas of een andere notenboter perfect.

Het maakt niet uit welke rijstwafels je koopt, maar wij hebben wel een duidelijke favoriet. Dit zijn de dunne maiswafels van de Albert Heijn. Deze zijn ook verkrijgbaar met een smaakje, zodat je ze niet hoeft te beleggen. Handig voor onderweg!

9. Een proteïnereep

Wil je iets makkelijks, maar ook iets vullends snacken? Dan hebben wij de oplossing: een proteïnereep. Tegenwoordig vind je een schap vol eiwitrijke producten in de supermarkt. Ook het aanbod eiwitrepen is flink uitgebreid. Zo zit er dus altijd wel een lekkere reep voor je bij. 

10. Ontbijtkoek zero

Ontbijtkoek is lekker, maar in sommige varianten zit veel suiker verstopt. Soms wel vijf suikerklontjes! Maar gelukkig is er een variant die net zo lekker is, maar wel veel minder suiker bevat: ontbijtkoek zero. Deze ontbijtkoek is volkoren en bevat hierdoor ook nog eens veel meer vezels.  

Heb je meer tijd om een gezond tussendoortje voor te bereiden? Bekijk hier onze voedzame recepten!